طريقة عمل الجلاش الحلو بالكريمة Pastry

7:37 م
طريقة عمل الجلاش الحلو بالكريمة Pastry

طريقة عمل الجلاش الحلو بالكريمة Pastry


المقادير

2 x معلقة كبيرة جوزهند
2 x كوب شربات (سكر)
1 x معلقة كبيرة فستق
½ x كيلو لبن كامل الدسم
½ x كيلو جلاش
½ x كوب ماء
½ x كوب سمن (سايحة)
¼ x كوب نشا
مقادير شربات السكر

1 x كوب ماء
2 x كوب سكر
2 x معلقة صغيرة ماء زهر
2 x معلقة صغيرة عصير ليمون




الخطوات


لعمل الكريمة : نضع الحليب علي النار حتي الغليان ,و نذوب النشا في نصف كوب ماء ونضع النشا علي الحليب مع التقليب المستمر بدون سكر حتي يعطينا قوام المهلبية.
ندهن صينية بالسمنة ونضع نصف عجينة الجلاش.
نضع الكريمة ونغطيها بباقي الجلاش مع مراعاة دهن الجلاش بالسمنة بإستخام فرشاة.
نضعه في الفرن علي درجة حرارة 180 الي ان يصبح ذهبي اللون.
يخرج من الفرن ثم يوضع له الشربات ويترك ليبرد.

طريقة تحضير شربات السكر

فى حلة على النار هنضيف الماء والسكر ونقلبهم كويس لحد ما الماء يغلى ولمدة 10 دقائق.لو ظهرت على سطح الماء أى رغوة هنشيلها بالمعلقة.هنضيف عصير الليمون ونقلب كويس ويترك الخليط على النار حوالى 10 دقائق أو لحد ما الصوص يتقل وبعدين يرفع من على النار ويضاف ماء الزهر ويترك ليبرد يوضع في الثلاجة لمدة ساعة قبل التقديم ويزين بالفستق و بألف هنا و شفا

شارك الموضوع

مواضيع ذات صلة